Welkom bij de SNoep-
en theehuuske

 

 

 De Ouwe Stee

Uniek, gezellig, kwaliteit.., 

Een lekkere verrassing in het dorpje Ballum

De Ouwe Stee, een super leuk en gezellig winkeltje met een groot assortiment Oudhollands snoep en  heerlijke soorten thee van Thee aan Zee.
De Ouwe Stee, waarschijnlijk het kleinste winkeltje van Ameland. Vol charme, nostalgie en lekkere dingen. Daar waar je kinderen kunt laten zien hoe de winkeltjes van vroeger er uit zagen en te laten ervaren hoe het toen ging. Papieren puntzakjes waar snoepjes afgewogen worden, op een oude weegschaal. Hoe leuk is dat, om te laten zien! In de zomer hebben we vele soorten verse munt en kruiden,  om lekkere thee van te  maken.

In ons assortiment hebben we vele soorten Oudhollands snoep en diverse soorten thee.  
Daarnaast hebben we leuke cadeautjes. Dus een bezoekje zeker waard!
Ter aanvulling hebben we als ons winkeltje dicht een verkoopkast staan die dan in de deuropening staat van ’t winkeltje De Ouwe Stee. In deze kast staat 26 soorten thee, en vele soorten Oud Hollands snoep, en cadeaus. 


In de zomer kunt u in onze tuin bij mooi weer diverse theetjes komen proeven.

Wij zijn geboren en getogen Amelanders, die het geluk hebben om op dit prachtig stukje wereld te mogen wonen, leven en werken.
Mijn motto: Altijd proberen je dromen waar te maken. Beter spijt van iets dat je geprobeerd hebt, dan spijt van iets wat je wel wilde, maar niet gedaan hebt. 

Ageeth Kooiker

U bent van harte welkom, om eens een kijkje te komen nemen.
Kijk voor de openingstijden hier.

Wilt u het zeker weten, of liever op afspraak? Bellen of appen mag altijd!
06-11426365
Als u evt. een foldertje van ons wilt voor in uw accommodatie, bel/app gerust. 

 

Diverse soorten

Munt en kruiden

Biologisch geteeld

Op ons eigen perceel telen we diverse soorten munt en kruiden.

Heerlijke kopje thee met verse munt.

De Marokkaanse munt is is een populaire muntsoort, maar er zijn nog zoveel meer soorten, die elk hun eigen smaak hebben. Wij verkopen De Amelander Munt en de Wilde Amelander Munt. Deze laatste is een melange van 3 verschillende muntsoorten. 

Locatie 

De Ouwe Stee en Thee aan Zee

In het dorpje Ballum, over “de Hoge Diek” vindt u ons aan de rand van het dorp. Als u in het centrum van Op het kruispunt bij Spar Manje de Nesserweg in rijdt, ziet u een aan het eind van de Nesserweg een Monumentale boerderij. In dit prachtig pand is De Ouwe Stee gevestigd.

Ameland

Waddeneiland Ameland is een prachtig eiland, met vier dorpjes. 
De Ouwe stee is gevestigd in het dorpje Ballum. Een klein dorpje met prachtige oude huisjes, leuke winkels en restaurants. Ballum is hip, en een gemis als u er niet bent geweest.

Thee aan Zee

Thee aan zee is ons merk thee, waar u de heerlijkste theeën vindt. Rond de 70 soorten hebben we in huis. Wat dacht u van een Ice Tea, gemakkelijk zelf te maken en mee te nemen naar het strand. 

Vakantiehuis Chill op Ameland.nl

Chill op Ameland is een luxe vakantiehuis, die wij in 2018 hebben gebouwd. 
Met veel zorg ingericht.., kijk voor een impressie op   https://www.chillopameland.nl  en boek uw vakantie.

 

Cadeaus

In De Ouwe Stee, vindt u leuke betaalbare cadeautjes om mee te nemen naar huis. Een leuke attentie voor degene die de plantjes water hebben gegeven of op de poezen hebben gepast. Kom gerust langs!